January 24, 2010

manchester bersatu adalah organisasi haram

Normally, we don't get interesting things in our inbox. Sometimes are Nigerian guys trying to scam our money and we try to re-prank them. And usually, we like to think of ourselves as a top, top class football blog with our own material and our own jokes.

But sometimes, people insist on doing our job for us. We would be arrogant to turn down such an offer, so here is an unedited 'copy and paste' email that we got in our email yesterday. I certainly hope it was written by a Liverpool fan with an awesome sense of humour, but in this country, you never know...



Sebelum anda teruskan membaca artikel ini saya berharap supaya anda membuka fikiran anda seluasnya Tujuan saya terbitkan artikel ini adalah untuk mencerahkan apa yang sebelum ini gelap dan diikuti oleh ramai dari kita semua tanpa mereka sedari. Semoga apa yang dipaparkan akan membuka minda anda. Selamat Membaca!



Manchester United dan AC Milan. Siapa yang tidak kenal dengan pasukan bola sepak tersebut. Mereka memang hebat di gelanggang dan memiliki barisan pemain yang handal serta sumber kewngan yang kukuh. Mereka telah beberapa kali berjaya memenangi piala samada di kancah Negara mereka (England dan Italy), di pentas benua Eropah dan di pentas kejohanan kelab-kelab dunia. Kedua-dua kelab berkenaan mempunyai penyokong dari serata dunia hatta di Malaysia juga.

Namun di sebalik nama dan pencapaian hebat mereka di persada dunia dan memiliki sokongan tak berbelah-bahagi dari penyokong mereka di seluruh dunia, tersimpan pelbagai unsur-unsur kesyaitanan, masonik dan kawalan minda (mind control). Dana kelab-kelab berkenaan yang terlalu banyak menjadi misteri kerana dikaitkan dengan Freemason yang membiayai kelab-kelab tersebut. Pemilik Manchester United, Malcom Glazer merupakan seorang warga Amerika Syarikat yang berbangsa Yahudi yang sangat memusuhi Islam. Dia dikatakan membiayai sebuah pertubuhan Yahudi di Israel yang bertujuan membela pendatang-pendatang haram Yahudi di Palestin. Manakala AC Milan pernah diterajui oleh Perdana Menteri Italy, Silvio Berlusconi yang merupakan seorang Mason (ahli Freemason).


Kedua-dua kelab mempunyai persamaan dari segi logo dan warna tema mereka yang menyimpan pelbagai unsur Masonik, Kesyaitanan dan kawalan minda. Kedua-dua kelab memilih warna merah sebagai warna tema mereka di mana di dalam kepercayaan puak kafir penyembah syaitan, warna merah melambangkan ‘warna rasmi’ bagi syaitan itu sendiri. Di dalam teori tenaga, pada waktu hampir dengan senja, frekuensi cahaya merah sangat tinggi dan kita dinasihatkan agar tidak membiarkan anak-anak kita berkeliaran di luar rumah pada waktu senja kerana banyaknya syaitan yang berkeliaran pada waktu senja. Dan kita juga tidak digalakkan tidur pada waktu selepas Asar kerana akan menyebabkan kelembapan otak dan kegilaan kerana dikatakan frekuensi tenaga cahaya merah sangat tinggi menjelang senja.



Kedua-dua kelab ini juga mempunyai logo yang menyerupai sebiji mata, di mana mata dikaitkan dengan unsur All Seeing Eye, Eye of Horus atau Mata Dajjal. Lambang mata satu ini juga terdapat pada not USD 1, matawang Amerika Syarikat. Cuba perhatikan betul-betul pada kedua-dua logo ini di bawah:



Pada logo Manchester United, terdapat satu ‘devil’ yang sedang memegang garpu yang memang diketahui lambang tersebut adalah lambang syaitan. Perkataan ‘Red Devil’ (syaitan merah) juga sesuai digunakan untuk menerangkan lambang berkenaan dan turut digunaan oleh Manchester United selain MUFC, Man Utd, Man U dan MU bagi melambangkan kelab berkenaan. Dua biji bola yang terdapat di logo berkenaan dikatakan oleh pengkaji konspirasi sebagai Ra atau Amon-Ra yang merupakan Tuhan Matahari bagi masyarakat Mesir Purba.

Pada logo Manchester United terdapat sebanyak lebih kurang sebanyak lima NOMBOR 13, secara jelas atau tersirat jikalau diperhatikan secara teliti. Angka 13 merupakan angka yang melambangkan angka sial bagi masyarakat Eropah dan juga melambangkan nombor kesukaan syaitan bagi para penyembah syaitan. Jikalau anda dapat melukiskan seperti di bawah pada logo ini maka anda akan mendapati satu pentagram, bitang berbucu 5 yang terbalik yang merukan bintang yang melambangkan Baphomet, syaitan berkepala kambing yang disembah oleh para Mason peringkat tinggi. Dan bucu yang melambangkan Baphomet (bucu bawah), ia menghala ke perkataan UNITED seolah-olah menyuruh para penyokong MUFC bersatu di atas nama Baphomet.


Perkataan MASON boleh didapati secara tersembunyi dan tersirat pada logo ini. Selain itu, selalunya Manchester United dibahasakan sebagai MAN U di mana Manu merupakan Dewa bagi masyarakat Hindu. Sekali lagi unsur agama paganisme selain Ra diterapkan dalam logo ini. Perkataan MAN U itu jikalau ditambahkan setiap angka yang mewakili huruf tersebut, kita akan dapati angka 13 pada hasil tambah akhir nombor berkenaan. Contoh:

M=13 A=1 N=14 U=21

1+3+1+1+4+2+1=13

Jika kita abaikan MA pada Manchester (yang mana MA bermaksud MASON) huruf N,C, H,E,S,T,E,R juga boleh mendapat angka kesukaan penyembah syaitan.

E dan R
Bold
E=5, R=18
18-5
=13

N,C,H,E,S,T

N=14 C=3 H=8 E=5 S=19 T=20

1+4+3+8+5+1+9+2+0=33

No 33 adalah angka kesukaan penyembah syaitan. Selain itu juga ia merupakan darjat tertinggi dalam Freemason di mana ahli yang ada darjat 33, meyembah syaitan dalam ritual mereka.

AC Milan pula tidak kurang hebatnya unsur Masonik, kesyaitanan dan kawalan minda pada logo mereka. Satu salib yang terdapat pada logo berkenaan jelas mengambarkan salib Knight Templar. Apa beza salib Kristian dan salib Knight Templar? Salib Kristian persilangan dua batang tersebut tidak berada di tengah-tengah batang yang panjang sebaliknya pada bahagian bawah persilangan lebih panjang dari bahagian atas. Salib Knight Templar pula kedua-dua persilangan berada pada tengah-tengah setiap batang. Cuba perhatikan di bawah salib para Knight Templar dan salib Kristian:

Salib Templar

Salib Kristian

Salib Templar di logo AC Milan

Knight Templar merupakan satu pasukan askar yang sangat kejam yang menyembelih seluruh umat Islam semasa mereka menawan Baitulmuqaddis. Mereka merupakan penyembah Baphomet dan syaitan yang mengamalkan ajaran Kabbalah, ajaran kesihiran dan kesyaitanan. Para Knight Templar juga adalah asas bagi pertubuhan Freemason moden.

Pada logo berkenaan jiga terdapat 1899 yang mungkin kita faham sebagai tahun penubuhan kelab berkenaan. Namun sebaliknya secara tersiratnya jikalau 1 dan 8 ditambahkan akan membentuk 9 dan jika 9 berkenaan digabungkan dengan 99 yang ada dan diterbalikkan, hasilnya angka 666 yang mana angka 666 adalah angka ‘Lambang Raksasa”, Mark of Beast atau angka kejahatan. Pada logo AC Milan juga jikalau salib berkenaan disifatkan sebagai X dan dicampurkan dengan belang-belang yang terdapat di sebelah X berkenaan akan membentuk XIII yang mana angka 13 juga terpakai pada logo ini. Tidak cukup lagi, huruf ACM pada logo berkenaan jikalau dimainkan nombornya:

A=1 C=3 M=13 akan membentuk 13,13 dimana angka 13 berulang sangat disukai para penyembah syaitan.


Secara umumnya para penyokong kelab-kelab berkenaan jikalau kita perhatikan sejarah perlawanan mereka, mereka gemar bergaduh dengan para penyokong kelab lain. Mereka juga gemar merosakkan harta benda awam dan melakukan vandalisme. Para penyokong kelab-kelab ini juga samada di Eropah atau di Malaysia sangat taksub dengan kelab ini sehinggakan sanggup berbelanja lebih untuk membeli cenderahati, melanggan ASTRO dan melepak di kedai makan semata-mata menonton kelab kegilaan mereka.


Lagi sedih, ada yang memakai tanduk ala ‘Devil’ semata-mata menunjukkan sokongan mereka yang tidak berbelah bahagi. Mereka juga sanggup menghabiskan masa terluang semata-mata menonton pasukan kesayangan mereka sehinggakan terlepas solat Maghrib (ada perlawanan dijalankan pada waktu Maghrib di Malaysia) dan bersengkang mata sehinggakan terlepas solat Subuh akibat menonton perlawanan larut malam. Dajal lebih mengetahui diri kita lebih dari kebanyakan dari kita tahu dan dia menggunakannya untuk melemahkan kita. Dan dia menggunakan kelemahan kita ini untuk merosakkan jiwa kita tanpa kita sedar.

Adakah ini yang mahu anda jadikan sebagai pujaan? Sedarkah kita semua menghabiskan banyak duit dengan membeli jersi-jersi yang mempunyai lambang-lambang mereka ini? Tidak kurang mereka yang memakainya ketika solat. Mereka sesungguhnya tidak akan berputus asa menjauhkan kita dari maha pencipta, Allah s.w.t.

Iblis berkata: " Wahai Tuhanku! Kerana Engkau telah menjadikan daku sesat, (maka) demi sesungguhnya aku akan memperelokkan segala jenis maksiat kepada Adam dan zuriatnya di dunia ini, dan aku akan menyesatkan mereka semuanya.
"Kecuali di antara zuriat-zuriat Adam itu hamba-hambaMu yang dibersihkan dari sebarang syirik".
Al-Hijr 39-40

Fikirkan Semula

26 comments:

tigerjoe said...

It's like Da Vinci Code and National Treasure in one go! LOL

vincent said...

I don't know about you, but the last picture is kinda freaky, innit?

Din said...

That "Fikirkan Semula" girl sure is creepy

tigerjoe said...

That little girl could be the next Emma Watson...

And in case anyone is wondering which football team Emma supports, get the answer here.

The Plagiarist said...

ahem, as an avid reader of mingguan malaysia pancaindera (the sunday pullout reeked with local celeb gossips), there was a two page write-up on similar similarities with the recent Anugerah Juara Lagu stage set-up.

eyeris said...

does anyone have any idea where THIS artikel came from?

I actually found the numbers part rather freaky. He actually had time to go and do all that calculating? good grief.

Phoebus Athenos said...

aik...there's no "Fikir-fikirkanlah" or "Renung-renungkanlah" inside the theory????

heheheheh

Lily G said...

Whoever wrote that forgot one little thing:

Dan lebih sedih lagi adalah budaya penyokong dan pemain kelab ini yang hampir keseluruhan mengamalkan gaya hidup songsang, iaitu melakukan hubungan kelamin sesama sejenis iaitu lelaki dengan lelaki. Atau dalam erti kata hari ini, mereka mengamalkan sek luar tabii atau sek bentuk sodomi. Ini terbukti dengan nama timangan mereka yang lagi satu iaitu Men.United.

Hehehe

CH said...

must be a really sad loserpool fan with too much time on his hands! tsk tsk! come on U RED DEVILS! GOD BLESS MAN UNITED! AND OF COURSE ROO IS THE NEW MESSIAH!

eyeris said...

is it the school holidays ALREADY?

Toxteth Terrorist said...

Roo is the new messiah????

*dies laughing*

chris said...

lol @ lily's comment. you should append that to the email and forward it.

vincent said...

eyeris: The numbers is nothing big la. It's easy to play around with numbers when there are no fixed rules. Especially when the guy says "Abaikan MA dalam Manchester"

As a demo, done in less than 5 mins with the help of Google:

Current Champions of the Saudi football league:

Al-Hilal

1+12-8+9+12+1+12 = 39

And, as we know from the article 33 is evil, and so is 6

and what do we know, 33+6 = 39!!


HARAAAAMMMMMM

tigerjoe said...

@ CH: if Rooney is the messiah, then the entire human race is doomed. :P

Anonymous said...

Pls summarize it in less than 10 words...

Naz said...

LOL @ Lily!

Anonymous said...

I assume the tl;dr is "fikirkan semula"

lishun said...

"fikirkan semula" is sooooo gonna be my motto for the day. lol.

Mr. Brightside said...

hey, a friend of mine actually sent me this link awhile back. this article was taken from here: http://alibaba-bujanglapok.blogspot.com/2010/01/konspirasi-dunia-mu-dan-ac-milan.html

apparently the author seems to be some ultra religious kind of person who opposes the use of the 'A' word by Christians. so yeah, no wonder he sees the devil in almost everything...

redwed said...

Hey. Where did you got this article really? May i use this post as my outgoing link? Some will might feel it interesting to them. I put the link right here - http://hujanlebat.com/konspirasi-mu-ac-milan/

Anonymous said...

Too much of 'The Lost Symbol'?

don.anaz said...

semua pun nak di'FREEMASON'kan.. payah la mcm ni.

ninest123 said...

sac guess, coach outlet, north face, lacoste pas cher, oakley pas cher, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet, ugg boots, coach outlet, true religion outlet, michael kors, nike air max, burberry, ray ban uk, kate spade handbags, nike blazer, vanessa bruno, michael kors, nike air max, michael kors outlet, hermes, michael kors, hogan, ray ban pas cher, nike free run uk, hollister, michael kors outlet, michael kors, air force, mulberry, timberland, replica handbags, abercrombie and fitch, true religion jeans, coach purses, converse pas cher, ugg boots, burberry outlet online, vans pas cher, true religion jeans, tn pas cher, michael kors outlet, new balance pas cher, lululemon, ralph lauren uk, north face, hollister pas cher, nike air max, nike roshe

ninest123 said...

baseball bats, herve leger, ralph lauren, iphone cases, louboutin, longchamp, valentino shoes, timberland boots, north face outlet, mcm handbags, abercrombie and fitch, gucci, soccer shoes, p90x workout, converse outlet, beats by dre, nike trainers, nfl jerseys, mac cosmetics, oakley, nike roshe, mont blanc, north face outlet, ghd, chi flat iron, giuseppe zanotti, hollister, vans shoes, nike huarache, new balance, hollister, ferragamo shoes, ray ban, celine handbags, birkin bag, jimmy choo shoes, babyliss, nike air max, instyler, reebok shoes, wedding dresses, vans, bottega veneta, lululemon, lancel, nike air max, asics running shoes, soccer jerseys, insanity workout, hollister

ninest123 said...

canada goose, louis vuitton, canada goose, canada goose outlet, pandora jewelry, montre pas cher, ugg pas cher, swarovski crystal, pandora jewelry, moncler, canada goose outlet, canada goose, moncler, moncler, supra shoes, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler outlet, sac louis vuitton pas cher, links of london, bottes ugg, marc jacobs, ugg boots uk, juicy couture outlet, louis vuitton, moncler, doudoune canada goose, louis vuitton, thomas sabo, pandora charms, canada goose, swarovski, coach outlet, moncler, ugg,uggs,uggs canada, louis vuitton, pandora charms, moncler, wedding dresses, replica watches, karen millen, hollister, canada goose uk, juicy couture outlet, moncler, toms shoes

ninest123 said...

longchamp outlet, nike outlet, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, tiffany and co, kate spade outlet, louis vuitton outlet, nike free, gucci outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, louis vuitton, louboutin pas cher, air max, ugg boots, nike free, oakley sunglasses, longchamp, cheap oakley sunglasses, christian louboutin outlet, louboutin shoes, replica watches, uggs on sale, louis vuitton, tory burch outlet, oakley sunglasses, nike air max, air jordan pas cher, louis vuitton outlet, chanel handbags, louboutin, sac longchamp, prada outlet, louis vuitton, nike air max, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, nike roshe run, replica watches, ray ban sunglasses, ugg boots, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, longchamp pas cher, polo ralph lauren outlet, michael kors, burberry, prada handbags, tiffany jewelry, louboutin outlet